Återbrukat fraktmaterial / Fri frakt vid köp över 599kr

Om Lilla Ei

Om Lilla Ei


Vi vill hjälpa andra att hitta hållbara produkter som värnar om vår planet och våra barn. Giftminimerat, ekologiskt, fair trade märkt, närproducerat samt zero waste är några av våra ledord.


Jag som driver butiken heter Anne-Grete. Jag har en vuxen, utflyttad dotter och lever med en liten virvelvind som heter Einar (självaste Lilla Ei), hunden Doris och maken Gustaf.

Jag har alltid varit intresserad av naturmedicin, naturlig hudvård och second hand. När jag och min man förlorade vår dotter Tyra, strax innan hon skulle födas 2013, så eskalerade mitt intresse för miljöpåverkan, ekologiska produkter och gifter i barnprodukter.

2016 föddes vår efterlängtade Einar och då var vårt hem redan plastbantat i största mån och det var lätt att göra allt för att hålla nere gifterna kring vårt lilla mirakel.

2017 (mitt i min föräldraledighet) stängde man ner den butik jag var butikschef i och det i kombination med min dröm om att driva en egen butik gjorde att jag satsade allt.

Det kunde ju inte bara vara vi som var intresserade av giftminimering och hållbar handel. Där föddes Lilla Ei.

Sedan starten har jag hunnit utöka sortimentet, flytta till en mer central lokal och lärt känna så många fantastiska människor med samma intresse!

Hos Lilla Ei kan du som kund hitta handgjorda tvålar, bivaxdukar, säkerhetsrakhyvlar, tvättmedel på refill, ekologiska leksaker och mycket mycket mer. Men här kan du inte bara handla nya produkter, här kan du även göra riktigt fina fynd på dam- och barnkläder, skor, väskor och accessoarer. Jag säljer alla begagnade varor på kommission, vilket betyder att du som lämnar in varor till oss får 40% av försäljningspriset om vi lyckas sälja dina varor! Våra begagnade varor kan du endast köpa i den fysiska butiken, men då och då lägger vi ut bilder på några av våra favoriter för stunden.